Sabah sabah.. Toplum..


1. Bir toplulukta ne kadar çok şeyi Allah'a havale ediyorsak sanırım o ölçüde adaletten huzurdan mutluluktan uzağız..

Her gün onlarca kere Allah deyip devam eden ve birgün adaletin -her anlamda- gerçekleşeceğine olan inanç hem çok saf hemde diğer taraftan işe yarar değil..

Evet çoğunluk işin Allah'a havale edildiği bir toplulukta o topluluğunun egemenleri ve egemen olan gücüde maalesef Allah'a havale edilmiş durumdadır.

Allah değil şeyh
Allah değil devlet
Allah değil yaşayan yada ölü herhangi bir insan
...

2. Zenginlerinin cahillikte, aşırılıkta, görgüsüzlükte, ben merkezcilikte bu kadar ileri gittiği başka neresi vardır acaba..

Zenginlik gelirin yüksek olması oturup kalkmasını bileni anımsatır inancının yerle yeksan olduğu biz zamanda yaşıyoruz. Mutluluklar..

Zenginler sonradan görme olduklarını bağıra çağıra her halleri ile ifade ediyorlar.. arabaları, en çokta arabaları, saatleri, telefonları, kıyafetleri ile kişilik bulduklarını zanneden bu tipler ile ne yapacağız acaba..

3. Muhafazakarlar ile çağdaşımız olan çağdaşların gün ve geceleri bitmiyor. Biri gidiyor diğeri geliyor.. Toplumlar yüzyıllar geçtikçe sözde ilerliyor asılda ise daha çok putun ve dogmanın egemenliğine eyvallah deniyor.

Muhafazakârların uyduruk günleri ve gecelerine laf edince dinsiz falan ilan ediyorlar.. Çağ-daşlarımızın kine laf edince ise devlet düşmanı falan.. Oysa kimseye değil düşmanlığımız dogmalara.. Sizi sizden alan ne var ise ona..

Ne kadar az kutsal o kadar çok insan..

Ne kadar az kutsal o kadar çok irade.

Ne kadar az kutsal o kadar çok seçim.

Oğuzhan Eyilik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Koruma Kanunu'na Göre Eğitim Tedbiri Uygulaması

Meslek seçiminde bireysel özellikler

Mazi ve Ati arasında