Kısa kısa kısacası - 3


İETT. Dediysem MAN marka körüklü ve körüksüz otobüsler

Afyonu İETT'lerde patlayan bir insan arıyorsanız işte o benim.

Otobüslerde geçen bir ömür pekala mümkün bir kaç saat gider iken ve bir kaç saat gelir iken harcanan zamanlarda edinilmiş ne kadar çok şey var ve bizde çoğu zaman farkın da değiliz.

Mesela ben kitap okuma alışkanlığını İETT'lerde geliştiren biriyim ve dahada ileri gidip sanırsam koşullanıp düşünmeyi de bu araçlara bağladım.

Ne zaman bir İETT yolculuğu yapı versem bir anda algılarım açılıveriyor. İETT'lerde çokca yolculuk ettiğimiz geçmiş zamanımızda walkman kulaklığı ile ne kadarda içselleştirmiş olduğumuz bir hayattı. Sadece size özel söyleniyor gibi kulaklarınıza ve oradan ruhunuza teneffüs eden sesler. Bir gazete, bir kulaklık ve birde kitaptan oluşan yolculukların nereye gittiğinin yada ne kadar geç kalındığının pek bir anlamı yoktu. Aksine dinlenilecek müzik (elbette yeteri kadar pil), okunacak birşeyler var ise yolculuk dahada uzamalıydı.


İstanbul
Öyle zamanlar olurki gecikmek için tüm çabalarınızı İstanbul engeller. Mucize arıyorsanız işte onu o zaman yaşamışsınızdır.


Otostop
Minibüs yok ise otostop var. Uyduruk korkularımızın bizi sınırladığının farkında mıyız. Birileri gayet normal bir hayatın akışında yaşam sürüyor. Bazılarımız ise hastalık düzeyinde bir korkunun egemenliğinde rol kapmak derdine tutuşmuş. Bir yol kenarında durduğunuzda elinizi kaldırıp ücret ödemeden bir yerden bir yere gidip normallik için bir şeyde biz yapabiliriz.


Varlık
Bir kaçtane iyi bir kaç tanede kötü insan için bu kadar zaman harcamaya değer mi..


Denge
Dünyada herşeyin bir miktarı ve ağırlığınca bir denge üzere bulunduğuna itaat ediyoruz ama hala kötüden iyi oluşturmaya çalışıyoruz.


Sorular
Binlerce yıl öncesinin insanı
ve
biz arasında ki temel farkın
inançlarımız değil
araçlarımız
olduğunu
ne zaman fark edeceğiz.

Soruyorum;
amacı nedir ki burada (orası neresi ise) oluyor olmamızın.

Israr ediyorum ve tekrarlıyorum, kendinize has – bireysellğinize – özgü neyiniz üzere bulunmaktasınız.

Başkalarının amaçlarını yaşamak nedir acaba..


Gitmedikte ne yaptık
İsmet Özel "Toparlanın Gitmiyoruz" demişti ya, acaba onu dinlemeyip toparlanmadan gitseymiydik..


Ve bazen
...de geç ve git.
 
Oğuzhan Eyilik



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Koruma Kanunu'na Göre Eğitim Tedbiri Uygulaması

Meslek seçiminde bireysel özellikler

Mazi ve Ati arasında