Zamane problemleri 4.

Haçlı artıkları

Herhangi bir üretim yapmaksızın yaşamlarını devam ettirebilecek güce ve iktidara sahip vaizlerin ve onlara tabi olanların iftiralarının önü arkası kesilmeden devam ediyor.

Haçlı seferlerinin müslüman coğrafya üzerinde görünürlüğünü yitirmesinin üzerinden bir kaç yüzyıl geçmiş olmalı. Evet haçlılar yoklar ortalıkta ancak topraklarımızda bıraktıkları artıkları ise fazlasıyla mevcut. Üzerlerindeki cübbelerinde haç simgesi yok, istavroz da çıkartmıyor bu haçlı artıkları. İsimleri bu toprakların çocuklarına verilenlerden, ellerini açıp dua eder gibi de yaparlar. Bunları kardeşimiz zannederiz. Dillerinden dökülenleri bildiğimiz, anladığımız ve hükmü sabit olan nizama (kitaba) göre sorgulamıyor olsak emin olurduk onlardan.

Yalan ve iftiralarını ara ara ve kısım kısım olarak halka ifşa etmekte olan bu düzenbazlar Allah adına konuştuklarını, Onun Rasulünün hükmünü yerine getirdiklerini ve O Rasulün mirasçısı olduklarını ifade ederek güven telakki etmek isterler. Halk kendilerine güvensin ki gözlerindeki perde asla kalkmasın, yalan ve hileleri ile Allah'ın emirleri yerine kendi çıkar ve fantezi dünyalarının egemenliğini hakim kılabilsinler.

Bazıları ayan beyan yalanlarını ifade edebilirken bazıları da gizliden gizliye zamanı kollamaktadır. Ne zaman ki palazlanıp güç elde edecekler işte sıra o zaman onların yalanlarının efendiliğine gelecektir. Bugün durmaksızın Kitaba ve hükme iftira atanların ne yazık ki bu hükmün dirilişi ve dirliği için orada burada konuşturulmalarıda bir başka çelişkidir. Herhangi bir başarı testinde 4 yanlış bir doğruyu götürebilir ancak nizama ilişkin ifade edilen herhangi bir yanlış tüm doğruları yerle bir edebildiği için vede söz sahibinin yalancılığı ortaya çıktığında, kişi kendisine ne yaptım diyebilmelidir.

Herkes her cümleyi kurabilir ve buna inanır ya da inanmayız ancak her söze inanmak ve itaat etmek kurtuluşa vesile değildir. Kurtuluş kişinin kendi iradesi ve yükümlüğü ile gerçekleşir. Başkalarının duygu ve düşünce dünyaları senin kurtuluşun olmayacaktır. Başkalarının nizama ilişkin yalanlarını fark etmek ve doğrular içerisinde hayatı devam ettirmek zorundayız.

4.
Oğuzhan Eyilik


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Koruma Kanunu'na Göre Eğitim Tedbiri Uygulaması

Meslek seçiminde bireysel özellikler

Mazi ve Ati arasında