Cumada sonra

İktidar partisine oy verenlere hakaret
İktidar partisine yada başka bir partiye oy verenlere çeşitli hakaretler edip, tercihlerini küçümseyen insanlar ve siyasi görüşleri hakkında şu saptama harika olmuş. İktidar partisini cahillerin tercih ettiğini söylüyorsunuz peki durum böyleyse bu kadar cahil olan bu insanlardan oy alamayan muhalefet partilerine geri zekalı mı demek istiyorsunuz..

Müftünün karısı olayı
Yalanın kuyruklusu, düzmecesi ve provokatörlük ancak bu kadar rezil bir şekilde yapılır. Ne ilk nede son. Şalvar ile kot pantolan arasında kalmış bir beynin ürünü..

#Duranadam
Duruyor, duruyor.. Yüzünü nereye döndüğünden çok, sırtını nereye dayadığın önemlidir.

Şans oyunları
Emek verip kazandığı para ile gidip, devlet eli  ile devam eden kumar oyunlarından birine para yatıran kişi, düşünün ki kumardan kazandığı para ile neler yapar neler.

Bab'Aziz
Kutsalın yolunda tüm duyularını yitirip hak olana yönelmek. Pervane olup canından vazgeçmek, her adımda. Tüm elbiselerini ve hitaplarını bir kenara koyup onun kulu ve yolcusu olduğunu hatırlayıp "la ilahe illallah"ın hükmüne tutulmak. Çölün kumunu yok etmek istercesine çalışmak; yılmadan bıkmadan. Aşkını temiz tutmak için. İşareti gördüğünde her şeyin başında olduğu gibi hükme rıza gösterebilmek. Sen varsan ben olmasam da olur şeklinde notalanan müzik ile yeniden haşr olmaya razı olmak.

Soru?
Cemaatlerin hayır hasenatları mı yoksa ticari varlıkları mı daha çok .....?

Cuma günü
Hayır ve dua ile en çok anılan gün. Çoğunluğun hafta da bir kereleğine secdeye gitmek istediği gün. Bir kereliğine dinlemek için konuşulanları, "saf saf" olunan gün. "Var ise eğer cuma, neden yok olması gerekenler yok olmuyor" anlamadığım gün. Bilmem ki ticaretlerinizi bir kenara koyup gelin derken cuma anına sonrasında ne halt yerseniz yeyin nasıl anlaşılır. Cuma anında camiler bunca dolu iken neden acaba zalimin zulmü bitmez, mazlumun ahı yerde kalır, fakir fukaranın yiyecek yarına lokması yoktur.

Oğuzhan Eyilik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Koruma Kanunu'na Göre Eğitim Tedbiri Uygulaması

Meslek seçiminde bireysel özellikler

Mazi ve Ati arasında