Kısa kısa kısacası - 2

Çocuk Teslimi

En anlaşılır ifadesiyle boşanmış yada boşanmak üzere ayrılmış olan çiftlerin çocuklarının bir ebeveynden alınıp diğerine teslim edilmesi işidir. Taraflar gönüllü olarak çocuklarının diğer tarafla iletişim kurmasını istemediği durumlarda Aile Mahkemeleri karar alır ve İcra Müdürlükleri bu kararı uygular..
Kasko
KASKO anlayışımız bile bir acayip millet olarak. İnsanlarımız genelde evlerini ve araçlarını KASKO'latırlar ama garip olan odur ki KASKO şartları bozulmasın bir sonraki dönemde daha uygun ücrete KASKO yapılabilsin diye oluşan hasarları ya yaptırmaz ya da ücretini ödeyerek yaptırırlar.
Camilerde çocuklar
Yaz ayları geldi ve birkaç aylığına camilerde çocuk sayısı artış gösterecek. Geçici süreliğine oluşacak bu durum için camiler ne kadar elverişlidir ki. Ancak camilerdeki halı kaplamalı ibadet alanları çocukları top oynamak, koşturmak ve güreş yapmak için gayet uygundur ama yaşlılara çenenizi kapayın demek gerekiyor. Adam işte camiye yolu ölmeden az önce düşmüş, çocukları kıskanıyor herhalde.
Suisid
Kız çocukları hap içer, erkek çocukları bir yerlerini keser. Amaç ben sizin dünyanıza tutunamadım ey büyüklerim.
Mesai
Çalışanın, çalıştığı yerde bulunması gereken zaman dilimidir. Özel sektör için bulunmanın yanında ne yaptığınında fazlasıyla önemli olduğu, kamu için ise bulunmanın öncelikli olduğu ne yaptığının ise nadiren öneli olduğu zaman sürecidir.
Adalet
Yıllardır sonuca ulaşmamış davalara ait dosyaların üst üste bindiriliği yerlerden ayırt edilip “artık bu dosya zaman aşımına uğradı” demek ile oluşamayacak olan şeydir.
Soru
Kitap okur musunuz sorusuna verecek cevabınız var mıdır acaba.


Çocuk ihmali ve korunması
Çocuğun koruması altında bulunduğu yetişkinin sorumluluklarını yerine getir-e-memesi halinde Çocuk Mahkemeleri, Çocuk Polisi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı birimleri çocuğun korunmasına dönük kararlar alıp, çalışmalar yapar. Çocukların şiddete uğraması ya da sorumlu aile bireylerinin görevlerini yerine getirememesi halinde çocuklar geçici ya da sürekli olarak koruma altına alınabilmektedir.

Oğuzhan Eyilik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Koruma Kanunu'na Göre Eğitim Tedbiri Uygulaması

Meslek seçiminde bireysel özellikler

Mazi ve Ati arasında