Zamanlı zamansız

Gezi parkı olayları

Anlasana dostum bu bir kaç ağaç meselesi değil dediler. Kandırıldık. Ağaç değilmiş ya mesele.
Türk baharı. Devrim. Diktatör. Halk ayaklanması. Polis gücü. Başbakan eleştirileri. Elbette R. İhsan Eliaçık kişisi. Tencere ve tava. Halk oylaması. Gerçekten birileri acaba düşünmüş müdür yerli yabancıların ve öteden beri yabancı olanların bu olaylara bu kadar ilgisi nedir. Neden ve ne için seçilmiş iktidarın başkanına ısrar ile saldırılmaktadır.


Hergele meydanı

İstanbul Üniversitesi, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin arasında bulunan geniş mi geniş, yüksek mi yüksek bir meydan. Ceza vermişler sanırım meydana kapalıydı yıllarca, meydanı kapatan demirler arasından merak ile bakardık arar ara, sonra meydan açıldı ve artık aynı zamanda ring vazifesi görür oldu. Okuldaki kavgalar ve sataşmaların, caka atmaların, blöf yapmaların ve elbette afişlemelerin mekanı oldu. 3 kişi slogan atsa meydanda sanırsınız ki Osmanlı Ordusu geliyor. Yankı olayı harikaydı. Bir yerde karşımıza çıkar bakarsınız, bilmekte yarar vardır.


Gazete kağıdı

Bazen mescittir.


Yerli malı haftası

Yerli malı deyince hiç şüphe etmiyorum herkesin aklına gelen şey yemek – içmek. Aralık ayında ülkemin tüm okullarında kutlanır, ifa edilir. Aslında evin hanımları marifetlerini gösterir, gerisi yalan. Bu haftanın amacı ve sonuçları hakkında yoktur bir bilgi. Hatta artık hanımlar ve beyler evin mutfağında üretmenin telaşesine bile girmiyorlar, yerli malını satın alıyorlar. Yerli malı denilen şey yiyecek ve içecek olmanın ötesine geçtiğinde uyanmış olacağız sanırım millet olarak.


Zamanlı zamansız

Zamanlı zamansız vuruyorlar uyanık olunuz ey iktidar sahipleri.


Boykot

Mala, hizmete, firmaya, devlete ve/veya kişiye karşı uygulanan alışverişsizlik, iletişimsizlik hali. Modern toplumun ve aslında örgütlenmiş toplumların yapabileceği en güçlü mücadele yöntemi. Çünkü herşeyin temelinde ekonomik sistemin devamlılığı esası var. Gerikalan herşey ise devletlerde dahil, ekonomik devamlılık için sadece ve sadece araç.


Apolitik gençler

Bir avukat bir tartışma esnasında Gazi Mahallesinde, Gezi parkı eylemine katılan yakını için kullandı, bu kavramı. Apolitik imiş yakını. Slogan atıyormuş. Hükümet istifa. Daktatör. Heryer taksim diye bağırır ve gerekirse tabiki sağı soluda taşlar herhalde, bilemiyorum. Bizim ülkemizde herşeymi tersine olur, apolitik olanımız politik olandan daha zararlı şeyler yapabiliyor.


Extacy

Gürültü ve ışıklı mekanların hapı. Yaşattığı duygu dolayısıyla psikolojik bağımlılık yaratabilir.


Oğuzhan Eyilik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Koruma Kanunu'na Göre Eğitim Tedbiri Uygulaması

Meslek seçiminde bireysel özellikler

Mazi ve Ati arasında