Kısa kısa kısacası - 1

Gençler meşgul olmalıdır

Gençlerin meşguliyet alanları daraldığı ölçüde meşgul oldukları konuların aşırısına kaçtıklarını görmek için az biraz gözlem yapmak yeterli. Gençlerin ilgi ve becerilerinde olan eksiklik hayatı yorumlama sürecinde de kendini göstermekte. O halde gençlerin farklı farklı alanlarda bilgi ve beceri sahibi olmaları için yönlendiri olmak gerekir.


Avrupa dedikleri

Avrupa dedikleri şey spot ışıkları ile aydınlatılmış bir ortamdaki aşırı makyajlanmis kadin degil midir ki derim Avrupa'nın neresini beğenmekteyiz diye devam edebilirim. Avrupa ambalajdan ibarettir. Ambalajını alır içeriğini umursamazsınız. Bir bakıma aldanırsınız ama aldandığınız için rahatsızlık yaşamazsınız çünkü Avrupa bunu hissetmemeniz için çok uzun zamandır sizi eğitmektedir.


Muhafazakarlık ve karlılık

Günümüzde muhafazkarlığın karlı-kazançlı olduğu inancı vardır ancak bu bir yanılsamadır. Muhafazakarlık sadece bu zamanda değil eski zamanlardan bu zamana kadar her zaman karlı bir düşünsel duruştur. Olan halden memnun olup, tarafını belli edip biriktirmek, kazanmak ve yeniliklere karşı koyabilmektir.


Birinci sigarası

Artık satılmıyor sanırım bu sigara markası. Yazık oldu doğrusu. Tütün ile direkt ilişki kurulabilen içtiğinizde kendini hissettiren bir sigara markasıydı. Bütün sigaralar sağlığa zararlıdır ama birinci daha fazla zararlıdır. Tütününden yada tüketim şeklinde dolayı değil. İşçi ve işçi yandaşı olanların içtiği bir sigara imajını yaşattığı için. Oysa işçinin, emekçinin sigara kültürüne kaptırdığı her kuruş kendisine sömürü olarak dönmektedir.


Yaz tatili

Bırakın çocukları dinlensinler. Mümkünse köye götürün onları.


Pazartesi

Pazartesi günü haftanın ilk günü olması nedeni ile her hafta başı milyonlarca kişi tarafından lanetlenir. Oysa pazartesilere sorsak oda pazar günü olmak isterdi. Ona kimse sormadı. Yeni bir haftaya başlamak elbette zor olabilir ama koyunlara yılda bir iki defa yapılan işlemin pazartesi yapılmak zorunda olması en büyük sıkıntı. Neden yıl 2013 iken ben 2 günde bir traş olmak zorundayım söyler misin pazartesi?


Oğuzhan Eyilik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Koruma Kanunu'na Göre Eğitim Tedbiri Uygulaması

Meslek seçiminde bireysel özellikler

Mazi ve Ati arasında